Сайтът + домейнът (slaveykov.com) и Фейсбук акаунта на ОУ Славейков се продават за 2000 лв.
Сумата, ще покрие разходите по неплатения хостинг и домейн на у-ще Славейков за периода от 2007 година до сега.
ОУ "Петко Рачов Славейков" гр. Варна се продава

Хорът на варненските момчета възхити Европа

Хорът на варненските момчета възхити Европа

Истински фурор предизвика Хорът на варненските момчета в сърцето на Европа със свое концертно турне, което се проведе от 31.11. до 13.12. в Белгия и Германия. Децата изнесоха 15 концерта в градовете Евергем, Лондерзеел, Брехт, Екло, Тьо, Ставелот, Пюрс, Брюксел,Зевенекен, Осткамп, Ваксвейлер и Локерен.

Прочутите момчета на Варна пяха по покана на Жан-Пиер ван Авермат – генерален секретар на Европейската хорова Федерация, и под специалната протекция на Веселин Вълканов – посланик на Република България в Кралство Белгия. Концертното участие на състава в Европейския парламент се осъществи с подкрепата на евродепутата Емил Радев.

„Хорът на варненските момчета при община Варна достойно защити името си – те са пеещи посланици на България“, това пише в писмо до кмета на морската столица Иван Портних генералният секретар на Европейската хорова Федерация Жан-Пиер ван Авермат:

„Господин Кмете,

Имам честта и удоволствието да се обърна към Вас по повод турнето на Малките певци от Варна, което се състоя наскоро в Белгия и в съседните на Белгия държави – Люксембург и Германия.
Навсякъде, където тези деца от Варна изнасяха концерти, публиката, а също и пресата бяха силно развълнувани и възхитени.

Семействата, у които децата бяха отседнали, са изключително впечатлени от тяхното възпитание, поведение и интелигентност и запазват своите връзки с тях за в бъдеще. В моята, повече от тридесет годишна кариера на организатор на концерти, рядко пъти съм бил толкова силно впечатлен от педагогически и музикални качества, като тези, притежавани от малките посланици на България“, се казва в писмото.

Коментари

 • :: Календар

  април 2024
  ПВСЧПСН
  « Юли  
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930 
 • :: Последни